már
9

Sok éve már, hogy nem írtam bejegyzést. A mostani vélhetően egy sor tisztázatlan vagy problémás kérdésre keres választ. Vagy csak magyarázatot ad az elmúlt hónapokban történtekre.

Kezdjük azzal, hogy mi történik olyankor, amikor két introvertált, depresszióra hajlamos egyén találkozik és fellobban bennük az egymásban megérzett 'végre valaki megért!' érzés? Nyilvánvalóan azonnali ragszkodás, és ismeretség elmélyítése következik. Hibátlan. Ő megért, én megértem, szeretjük egymást, családot revezünk és közös jövőt. Aztán egyszercsak valami történik. A lélekben. Már nincs szeretet, már nincs ragaszkodás. 

Ez is hibátlan. Így működik az Univerzum. Van, aztán elmúlik. Hogy milyen gondolatok vannak bennem ezzel kapcsolatban? Valahol azt olvastam, hogy mivel az egyesúly fontos, ezért ne keserdjünk el, amikor nekünk éppen nagyon rossz, meert valaki másnak éppen akkor nagyon jó. ( Valójában ez nem teljesen vígasztal, de kapaszkodónak megteszi.) Ebből adódóan amikor mi a felhőkben repkedünk, valahol, valaki nagyon el van keseredve. Akár oly mértékben, hogy nem lát kiutat. Ilyenkor bízzunk benne, hogy vannak mellette olyan Emberek, akik akár csak egy beszélgetéssel is , de enyhet tudnak hozni a szenvedéseibe. 

Féltem a 40. születésnapomtól. Ilyenkor számot vesz az ember az életéről. Az olyan nagyon ünnepelt nap olykor keserves tud lenni. Amikor éppen elhagyva, egyedül a szobában gondolkodik az ember, hogy hol rontotta el, és mi értelme volt annak, hogy a Földön van?  Mivel még itt vagyok, valami oka nyilván van, és ezer százalék, hogy nem egyhamar derül ki, miért is. 

Ami biztos: az alapszabályokat követve, szeretettel és megértéssel fordulni emberekhez, ismerősökhöz, barátokhoz, szerelmekhez. Ez minden emberség alapja, minden körülmények között. Ha segítséget kérnek, lehetőség szerint megtenni, vagy hozzá segíteni a segitőhöz. Minden embernek meg vannak a gubancai, amiket olykor egy hosszú / kevésbé hosszú beszélgetés tud oldani. 

elsonapazensuliban.jpg

Ne féljünk segítséget kérni, akár szakembertől!

Unalomig ismételt , de valóban hasznos: Sportolj! Mozogj! Változtass! 

A bejegyzés trackback címe:

https://soulrabbit.blog.hu/api/trackback/id/tr2214679386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása