júl
17

A kétkedés napjai

Címkék: buddhizmus elfogadás | Szerző: Hefnersbun | 10:33 pm

 

A kétkedés napjai mindenkinél előjönnek. Kétkedünk abban, hogy jó-e az amit csinálunk, jó helyen vagyunk-e és hogy egyáltalán jó helyre születtünk. Ezek a gondolatok mind-mind, azon okból kerülnek felszínre,hogy nem vagyunk megelégedve az adott helyzettel. 

Nagyon nehéz azon gondolat sort elfogadni, hogy ha nincsenek vágyaink, terveink, akkor minden könnyebb. Az ember szerintem arra van betáplálva, hogy mindig legyenek vágyai, tervei és ezek felé szeretne ha nem is minél hamarabb eljutni, de a legkönnyebben.

Pár hónapja tanulmányozom a buddhista vallást, életszemléletet, és megvallom: nem könnyű. Nem könnyű a mai világban elengedni mindazt, amit az ember eddig fontosnak tartott: a pénzt, az ölelést, az érzéseket. Elfogadni azt, hogy ha semmi nincs, akkor minden van. 

Nagyon-nagyon bölcsnek és érettnek kell lenni ahhoz, hogy ezeket az ember úgy tudja elfogadni, hogy ha nincs, az nem  azért van, mert nem szeretik, és egyáltalán a szeretet fogalmát elfogadni, hogy nincs olyan. Semmi nincs. Ezt nehéz elfogadni.

P1010053-3.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soulrabbit.blog.hu/api/trackback/id/tr524663300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása