aug
29

FB: Pro-kontra

Címkék: ember | Szerző: Hefnersbun | 8:33 pm

 FB: Facebook.

Az egyik legjobb közösségi portál (na jó nem a legjobb, az egyik  legismertebb). Hasznos felkutatni régi ismerősöket, osztálytársakat. Remekül el lehet szórakozni az üzenőfalra feltöltött képeken, videókon. És sajnos remekül bele lehet jönni abba, hogy a személyes találkozásokat hogyan tudjuk le egy-egy levél váltással. 

Tegye mindenki a szívére a kezét, és gondolja át: hányszor találkozott a barátaival, mielőtt elkezdett FB-zni? Egy pohár akármi mellett elbeszélgettek, akár csak havonta 1x-2x?

De akkor legalább éreztük a másik hangulatát. Mi lett azzal az összekovácsoló összejövetelekkel, amik ha nem is tartottak sokáig, de együtt voltunk, ha valaki örült, Vele örültünk, megveregettük a vállát, adtunk egy puszit, és megöleltük. 

Most ha valaki szomorú, elintézzük pár kedves sorral, és közben tudjuk, h nem, nem erre lenne szüksége, hanem egy ölelésre, egy nyugtató ÉLŐ szóra, vagy berúgni mint a csacsi, h sírja ki magából a bánatot. 

Igen, ezek mind mind az emberi lustaság. Nem a FB fog fegyvert a fejünkhöz, hogy márpedig itt kell ülnöd, nem mehetsz oda. De sokkal egyszerűbb, és kényelmesebb.

És sajnálatos, hogy néha az embernek már ennyi is elég. Amikor már beletörődik abba, hogy ez így van rendjén. És szépen lassan már az a pici igénye, hogy emberek közé menjen az is elmúlik. Hiszen úgy sem ér rá senki, mindenki el van foglalva a saját gondjaival. 

Szépen (nem is olyan) lassan nem lesznek emberi kapcsolataink, beszélgetésink, amikor nem csak beleképzeljük a másik érzelmeit a mondandójába, hanem látjuk, érzékeljük is. 

Ez az Én véleményem, és tudom, h Nekem is tennem kell azért, h újra emberi kapcsolataim legyenek. Nem egy virtuális valami. Talán még küzdök érte. Talán már nem. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soulrabbit.blog.hu/api/trackback/id/tr183189004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása